Inconsequent gedraai

20140711-113151-41511567.jpg

Waar ik op Nujij erg om kan lachen is de balk in het oog van sommige reageerders. Het door de mand vallen. De tegenstrijdigheden die ze zelf niet eens doorhebben en waardoor hun inhaligheid en jaloezie zelfs grappig wordt.

Graaiers

Mensen met een hoog inkomen, graaiers, moeten aangepakt worden, is zo ongeveer de algemene opinie. Vanwege het algemeen belang, zou je denken. Mis. Nog geen paar minuten later kom je berichten tegen van diezelfde reageerders, waarin ze klagen dat het geld dat de overheid aan instellingen van algemeen belang geeft beter rechtstreeks naar de burgers kan gaan. Naar henzelf dus. Zonder tegenprestatie. Graaiers.

Ouderen

Ouderen, ook al zo’n heikel onderwerp. Degenen die alle hogere inkomens graag een zo hoog mogelijke inkomstenbelasting op zouden willen leggen, veranderen als een blad aan een boom als het om ouderen gaat. Ouderen zijn zielig, allemaal. Van de zo geroemde solidariteit en het sociaal-zijn is dan opeens geen enkele sprake meer. Een 65-plusser met een paar ton op de bank en een dik aanvullend pensioen hoeft niet mee te betalen aan zijn eigen zorg of die van anderen “want die heeft al genoeg bijgedragen”. Een mooi voorbeeld is hier te vinden:

http://www.nujij.nl/politiek/bewoners-vergeten-in-beleid-over-wonen-en-zorg.28794178.lynkx

Plaats een reactie