Verdenkingen

Een reactie op De Basisregels door een reageerder:

“Wijze dwaas, Rynze Frysland, heb ik allebei een keer betrapt op een fake account.
Ze waren beide op dat moment in een discussie, en reageerde op dezelfde manier en ging verder met een andere account. Wanneer dit gemeld werd, hoorde je even niks meer van dat account.
Andy en weerman die toevallig altijd een van de eerste berichten schrijven.
Veranderen nooit van standpunt, lijkt wel alsof zij ingehuurd zijn.”

Jammer dat er geen screenshot of link bijgevoegd werd als bewijs. Het gebeurt nl. nogal eens dat mensen met dezelfde mening ervan verdacht worden dezelfde persoon te zijn. Vaak gaat het dan om reageerders die er meningen op nahouden die afwijken van de meerderheid.

Op Nujij Transparant vind je met opzet informatie hoe je nieuwe (of dubbele) accounts kunt aanmaken. De redactie van Nujij laat door hun moderatiebeleid reageerders geen andere keus. Zolang de hardste klagers bepalen wat er op Nujij geschreven mag worden en welke reageerders een ban krijgen (maw wanneer er unfair gemodereerd wordt) zal men dubbele accounts blijven gebruiken en komen degenen die een ban hebben gehad weer terug.

5 thoughts on “Verdenkingen

  1. Gypsys schreef:

    “Zolang de hardste klagers bepalen wat er op Nujij geschreven mag worden en welke reageerders een ban krijgen (maw wanneer er unfair gemodereerd wordt) zal men dubbele accounts blijven gebruiken en komen degenen die een ban hebben gehad weer terug.”

    Helemaal mee eens met die eerste woorden. Sommige forumleden die ik graag mag krijgen regelmatig bans. Das balen, ik mis hun schrijfsels. En recent had ik zelf ook al weer gedonder met de redactie. Want niet alleen op instigatie van links-extremistische reaguurdertjes (herkenbaar aan ongewoon lange tenen: zomers in sandalen dus) maar ook uit initiatief van de redactie zelf worden maar zo reacties van je verwijderd.
    Misschien ben ik te genuanceerd, beargumenteerd, vaak ook te confronterend, weet het niet. Maar je kunt niet echt jezelf zijn op nujij en schrijven wat je wilt.
    Een dubbel of tweede account ga ik niet aan doen. M’n schrijfstijl en inhoudelijke argumenten of interesses zijn veel te herkenbaar.
    Zoek het dus maar lekker uit op nujij.
    Lees allicht af en toe nog eens wat mee.

    \m/
    G, T ♥ T
    TvS

  2. nujijtransparant schreef:

    Daarom geloof ik ook niet zo in die verdenkingen: de reageerders aan wie de meerderheid zich ergert vanwege een afwijkende mening zijn veel te herkenbaar. Erg jammer dat een hele groep reageerders is weggewerkt door extreemlinks en de redactie. Wat rest is een verzuurd clubje gelijkgestemden die andersdenkenden niet tolereren.

    • Bas schreef:

      Ik ben onlangs verbannen, omdat ik de media verwijt dat ze generaliserend nieuws brengen, maar dan wel in het kader van positieve discriminatie. Waarom spreken over vluchtelingenproblematiek, terwijl het lang niet allemaal vluchtelingen zijn. Sterker nog… Daarbij meestal een openingsbeeld tonen van vrouwen en kinderen. Dat is precies de categorie die sterk is ondervertegenwoordigd in de realiteit. Dit soort replies leverde mij een ban op.

  3. Willem Heerema schreef:

    En dan zijn er mensen die bij de overgang naar Nieuwskoerier een identiteit van iemand anders pikken. Zo is het account van NUJIJ’er Willem Heerema gepikt door iemand uit de HASBARA-groep. En “dat is geen leugen!” als u begrijpt wie ik er mee bedoel; een persoon met vele accounts op NUJIJ. Hij probeerde dit met enig succes ook op Nieuwskoerier.
    Echter ook daar begint de Redactie hem in de smiezen te krijgen. Zij gepikte fake account Willem Heerema zit op dit moment in een (tijdelijke?) ban.

  4. Willem Heerema schreef:

    Inmiddels is Nieuwskoerier verworden tot een ultrarechts HASBARA-nest. De neutraliteit aldaar is zoek.

Plaats een reactie